Добри Митрев – председател на УС на БСК и     ротационен

...
Добри Митрев – председател на УС на БСК и     ротационен
Коментари Харесай

АОБР: Кирил Петков и Асен Василев да отстояват националния интерес, промяната и 0% корупция

Добри Митрев – ръководител на УС на БСК и     ротационен ръководител на АОБР за 2022 година, Цветан Симеонов – ръководител на УС на БТПП, Васил Велев – ръководител на УС на АИКБ и Евгений Иванов, изпълнителен шеф на КРИБ отговарят на въпроси на Илиана Беновска на конференция в Българска телеграфна агенция, излъчена във  и в  пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 26-ти януари 2022 година

Илиана Беновска: Благодаря доста, поздрав на работодателите, Беновска се споделям! Съжалявам доста, че господин Домусчиев напусна на съвсем 59-та минута от конференцията, само че ще ви помоля вас четиримата – апелирам за къси, смели, градивни и мъжки отговори на няколко въпроса. Какво е упованието ви от това държавно управление и съответно към министър-председателя Кирил Петков и министъра на финансите Асен Василев?

Добри Митрев: По отношение на упованията към българското държавно управление, съответно бяха упоменати министър председателят и вицепремиерът – упованията ми са те да бъдат министър-председател и заместител министър-председател на България! т.е. да отстояват българския народен интерес и във връзка с външна политика, и вътрешна такава. Интерес, който би трябвало да се образува от всички български жители, от цялото ни общество, включително и представители на икономическите оператори, от бизнесмените. Когато има разговор, когато има разногласия даже, тогава можем да стигнем до истината. Когато липсва подобен разговор, когато липсва насъбран политически, стопански, чисто отзивчив опит, тогава разговорът се затруднява. Вярваме и се надяваме, че още в околните седмици това, което беше заложено като приоритет от страна на държавното управление, от страна на партиите в тази коалиция, в доста бързи темпове, в разговор с нас, с гражданското общество, бързо ще намерят своите решения. Това са упованията ни.

Цветан Сименов: Какво чакаме от държавното управление, доста кратичко – чакаме да продължат измененията! Очакваме също по този начин, виждаме, че им се ангажира вниманието в нововъзникнали неща и посвещават доста време на неща, които не са в съдружното съглашение. Очакваме и съдружното съглашение да вземе да се извършва малко по малко, внезапно няма да стане.

Васил Велев: Г-жо Беновска, ние чакаме от новото държавно управление, от премиера и вицепремиера нулева приемливост към корупцията и за това ще имат нашата поддръжка. Подкрепа за промени, за които ние настояваме от доста време и които се отсрочват, по кое време от популизъм, по кое време от липса на вероятност. Очакваме да се съблюдава и употребява положителния европейски модел на индустриални връзки, т.е. добър тристранен разговор, тъй като отново дублирам – никой не знае всичко по-добре от всички. Особено в случай че има 10% от гласовете на гласоподавателите, въпреки и по неверни изборни описи. Плюс 11% за останалите 3 партии ръководещата коалиция има 21% от гласоподавателите по лист. Добре е да се ръководи с гения на цялата нация, а не с гения единствено на тези 21%. Работодателските организации и синдикатите, те не са политически обвързани, те пазят ползите на бизнеса, не предприятията, на служащите и на чиновниците. Ние в действителност откриваме, че работещите хора нямат политическо посланичество. Не усещаме политики, които да са в изгода точно на тези, които основават Брутният вътрешен продукт, пълнят бюджета и заплащат заплатите. Окачваме това да се промени.

Евгений Иванов: По първия Ви въпрос няма какво да прибавя, с изключение на, че двамата господа, които назовахте по име, към момента са в стоте си дни, по тази причина упованията са единствено позитивни.

Илиана Беновска: Благодаря за смелите и съответни отговори, мъжки – да забележим какво ще се получи!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР